logo-image

Fiffiga städtips

Städning det är ju något som ska göras. Det finns sätt att göra det lättare att städa, mer kul, mer effektivt. Det är smart att skaffa snygga korgar eller lådor för förvaring. Så mycket lättare att städa om du kan få undan alla småprylar i dem så att de inte ligger framme och skräpar överallt. En kul grej att göra är annars att köpa ett verktygsbälte som hantverkare har  och ladda det med alla städprylar du behöver. Då har du alltid med dig det du behöver. Sedan är det inte fel heller att göra städningen roligare med musik eller genom att köpa nya roliga städprylar.

Snabbstäda på 15 minuter

Ibland kan det behövas städas snabbt om du till exempel får gäster inom kort som du inte visste om. Du kan då börja i hallen, röj undan kläderna och skorna så att dina gäster får plats med sina. In sedan i badrummet, torka av handfat, spola av och röj det värsta. Häng upp nya handdukar. Ta med dig påsar in i alla rum som du kan stoppa ner alla småsaker i så länge. Sedan, tänd levande ljus, dämpa belysningen och hälsa dina gäster välkomna.

Använd städschema

Håll dig till ett städschema och städa likadant alla gånger så kommer det gå snabbare och är enklare för dig. Du vet direkt var och hur du ska göra. För dig som vill ha en enklare och snabbare lösning än så, du kan anlita Jourstäd som kommer och städar åt dig!

25 Mar 2020