logo-image

Fullt upp med renovering

En av mina vänner valde för ett kort tag sedan att även han gå in i fika-branschen. Han hade länge tänkt på att starta café och letat efter perfekta lokalen, med rätta läget. Till slut hittade han ett bra ställe, men det krävde renovering. Som tur är känner han ju mig samt ett par andra till som kan hjälpa honom. Så vi har startat med det nu, trots det är rätt hett ute, men man får passa på nu när det är semester. Takstolarna var nog bra, men det var en hel del annat som ska bytas ut och snickras upp nu. Jag är inte en hejare med hammare, men jag vill försöka hjälpa till där det går. 

Fixar mycket med mat och fika

Mitt huvudansvar under denna renovering är att se till så att alla får mat att äta samt att det finns kaffe och fika under dagen. Så det är vad jag gör mest, samt hjälper till lite här och där. Idag ska jag bjuda på högrevsburgare tänkte jag. Det är ju så gott! Ni ska självklart få receptet jag använder mig av!

Högrevsburgare på mitt vis

500 g högrevsfärs
140 g bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Svenskt Smör
4 skivor Castello Burger Cheddar

Tillbehör:
2 tomater
1 silverlök
4 blad krispsallad
1 saltgurka
4 msk majonnäs
4 hamburgerbröd
2 msk tomatketchup

Börja med att steka baconet knaprigt i en varm stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt med tillbehören.
Skiva tomaterna tunt. Skala och skiva silverlöken. Skiva saltgurkan tunt på längden. Dela hamburgerbröden och rosta snittytan.
Forma färsen till 4 hamburgare, salta och peppra. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare.
Bred majonnäs på brödens över- och underdel. Lägg sallad och hamburgare på brödens underdel och fördela resten av tillbehören på burgarna. Lägg på överdelen.

 

19 Jul 2018