logo-image

Varva fika med nötter och frön

Nog för att jag förespråkar fika i alla dess former, men jag är även en person som gillar att vara nyttig lite då och då. Jag har hittat en sida, som heter iForma och de erbjuder frön och nötter, rawfood, chiafrön, naturliga tillskott och mycket mer som är nyttigt och bra för alla! Hos iForma finns produkter som är helt naturliga och deras leveranser är dessutom både snabba och tillförlitliga.

Näring och energi på enkelt sätt

Genom att äta frön och nötter så får min kropp näring och energi. Nötter och frön är nyttiga och har använts i århundranden världen runt. Hos iForma.se finns bland annat;

  • Chiafrön
  • Cashewnötter
  • Aprikoskärnor
  • Fiberhusk
  • Hampafron

Chiafrön är ett frö som är rikt på proteiner, antioxidanter, omega-3 samt kostfiber. Läs mer om Chia på Wikipedia.

Chia står för styrka

Själva ordet chia är från Maya-språket och det betyder styrka. Man kan nästan känna det, när man äter dem. Fröna innehåller en blandning av proteiner, kolhydrater, fett och fibrer. Jag har läst att det är väldigt många idrottare som andvänder sig av chiafrön för att kunna prestera mycket bättre. Chiafrön lan användas i smoothies, eller för att göra en läcker chiapudding. Fröet är rikt på Omega-3 och är supernyttigt att äta. Med detta frö får man i sig fibrer, som hjälper kroppens tarmfunktionern och det sänker kolesterolet. Chiafrön innehåller även gott om antioxidanter som skyddar kroppen från fria radikaler, åldrande och cancer.

14 Nov 2015